Hovedgaden 3, 5932 Humble

Telefon: 62 57 10 20

E-mail: tandlaegefornitz@hotmail.com

CVR: 28493916​

Her finder du tandlægeklinikken

Tandlægeklinikkens åbningstider

Mandag​

8.30 - 16.30​​

Tirsdag​

8.30 - 16.30​​

Onsdag

8.30 - 16.30​​

Torsdag

8.30 - 16.30​​

Fredag

Konsultation

efter aftale

Tandproteser

Helprotese

Helprotesen erstatter alle tænder i en kæbehalvdel og sidder fast ved hjælp af det naturlige vakuum, der dannes mellem protese og gumme. Ved protesebehandling handler det om at bevare kæbeleddets stabilitet og støtte gummerne.

Før man beslutter om de sidste tænder skal trækkes ud er det meget vigtigt at de bliver undersøgt grundigt hos tandlægen, om det vil være en fordel at bevare enkelte tænder. Mange tror, at hvis de kun har nogle få tænder tilbage, kan de lige så godt få dem alle trukket ud.
Det er altid en fordel at bevare enkelte tænder - Så kan man nemlig klare sig med en delprotese. Den sidder bedre fast en helprotesen, fylder mindre og er langt lettere at vænne sig til. Selv en enkelt tand kan gøre nytte...
I de fleste tilfælde laver vi tænderne så de ligner ens naturlig tænder, så det ikke kan ses at man har kunstige tænder.

I de fleste tilfælde efter behandling med tandudtrækning kan en rebasering være nødvendig. Efter nogle måneder efter tandudtrækning svinder gummen og der bliver dermed mere luft under protesen. Man kan dermed rebaserer proteser "sættes om" så protesen kommer til at sidde efter den nye gummes form.

Delprotese

Mangler du en eller flere tænder i over- eller undermunden, kan de erstattes af en delprotese. En delprotese kan tages ud og børstes. Den sidder fast ved hjælp af metalbøjler, der er fæstnet omkring nogle af dine egne tænder. Tandlægen foretager en individuel vurdering af, hvilke af dine tænder der kan bruges som ”bøjletænder”.​

Tandlæge Henning L. Fornitz

Hovedgaden 3, 5932 Humble

Telefon: 62 57 10 20

E-mail:tandlaegefornitz@hotmail.com

CVR: 28493916