Hovedgaden 3, 5932 Humble

Telefon: 62 57 10 20

E-mail: tandlaegefornitz@hotmail.com

CVR: 28493916​

Her finder du tandlægeklinikken

Tandlægeklinikkens åbningstider

Mandag​

8.30 - 16.30​​

Tirsdag​

8.30 - 16.30​​

Onsdag

8.30 - 16.30​​

Torsdag

8.30 - 16.30​​

Fredag

Konsultation

efter aftale

Bide og snorkeskinne

Hos tandlæge Henning Fornitz laver vi både bide og snorkeskinner


Snorkeskinne.
OP i mod 40% af befolkningen snorker. Under søvnen falder drøblen tilbage og formindsker luftpassage mellem næse og svælg. Denne forsnævring øger luftstrømmen, hvilket bevirker at dele i områrdet omkring de øvre luftveje begynder at vibrere og dermed fremkalder snorken. Snorken er en mekanisk proces som kan ændres mekanisk. Let eller promær snorken har ingen helbredsmæssig indvirkning, såsom abnorm snorken.

Apnø (udeblivelse af åndedrætsbevægelse under søvn):

Søvnapnø er til en vis grad en seriøs lidelse, som kan skabe ikke kun træthed i løbet af dagen men også almenlidelser. Apnø er totalt åndedrætsstop. Den obstruktive apnø lukker fuldstændig af for passage i luftvejene. ved central apnø stopper derimod den centrale åndedrætsbevægelse. Ved hypopnø reduceres luftstrømmen med mere end 50%.

Virkning af snorkeskinne.
Snorkeskinne er en transparent skinne til over og underkæbe. Underkæben holdes enten i en forudbestem position eller i protrusion ved hjælp af 2 forbundelsesled. der er placeret lateralt i skinnen. Således bevirker snorkeskinne at der kan åndes frit. Ved brug af snorkeskinnen er det muligt at bevæge kæberne, men underkæben kan ikke skydes tilbage. Kliniske undersøgelser har vist at protrusion af underkæben ved snorken reduceres betydeligt for over 80% af patenterne og apnøindekset kan falde med op til 50%
Snorkeskinnen kan med fordel anvedes i alle tilfælde, hvor snorken opstår på grund af indsnævring af luftvejene. Obs ved en BMI på over 30 reduceres effekten betydeligt.

Bideskinner.
En stor del af befolkningen udsætter deres tænder for tandpres idet de også skærer tænder. Belasningen kan medføre at tænder bliver belastet mere end de kan tåle. I nogle tilfælde kan man opleve spændingshovedpine og ondt i tyggemusklerne.

Funktionen af bideskinnen:
Mange skinner bruges for at rette op på et dårligt sammenbid.
Under denne genopretning ændres underkæbens stilling en lille smule - det er meningen. Man kan mærke forandringen, når man tager skinnen ud. Det føles, som om tænderne ikke rigtigt passer sammen. Først når underkæben ikke længere forandrer stilling er bidskinnen passet helt til. Hvis der er stor forskel mellem det gamle og det nye bid, kan en mindre eller større korrektion på tænderne være nødvendig. Dette vil tandlægen vurdere og orientere nærmere om.

I begyndelsen kan behandlingen med skinne give ømhed i tænder og kæber, hovedpine eller forværring af en eksisterende hovedpine, eller bidændringen kan virke som en fejl.​

Tandlæge Henning L. Fornitz

Hovedgaden 3, 5932 Humble

Telefon: 62 57 10 20

E-mail:tandlaegefornitz@hotmail.com

CVR: 28493916